Hírek

Mikulás-napi kézműves délután

2016-11-24

2016. november 24-én a DÖK szervezésében került sor a tanév első kézműves délutánjára. A rendezvény programját a közelgő Advent és Mikulás-nap szolgáltatta.

A diákok szórakoztató vetélkedőn mérethették meg kézügyességüket, kreativitásukat, illetve sportbeli teljesítményüket. Először süteményeket és adventi koszorúkat kellett készíteniük. Egyetlen megkötés volt csupán: csak sütés nélkül előállított süteményekkel lehetett nevezni.

Az alkotásokra egy óra állt rendelkezésre. Az ínyencségek széles tárháza vonult fel az étkezőben. Az elkészült művek között szerepelt dinnye, keksztekercs, kókusz- és banángolyó, tiramisu, pohárkrém, puding, stb. 16 órától az iskola Sportcsarnokában és tornatermében Floorball játékban mérhették össze tehetségüket a diákok. Valóban értékes jutalomért dúlt a küzdelem, hisz a győztes osztály plusz egy teljes napot kapott tanulmányi kirándulásra.

A vetélkedőt 2 kategóriában hirdették meg: az 5-8. és a 9-12. osztályosok számára. Az idén a 8. osztály és a 9. A osztály szerezte meg a díjat. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek.Vissza a hírekhez


Legfrissebb video

Napi ige a református Bibliaolvasó Kalauz alapján

„...igen sokan lettek hívőkké”
(ApCsel 14,1–7)

1 Ikóniumban szintén bementek a zsidók zsinagógájába, és úgy hirdették az igét, hogy a zsidókból is, a görögökből is igen sokan lettek hívőkké. 2 De azok a zsidók, akik nem hittek, felingerelték és megharagították a pogányokat a testvérek ellen. 3 Mégis hosszabb időt töltöttek ott, és bátran szóltak az Úrban bízva, aki bizonyságot tett kegyelmének igéje mellett, és megadta, hogy jeleket és csodákat vigyenek véghez. 4 A város népe meghasonlott, és némelyek a zsidókkal, mások pedig az apostolokkal tartottak. 5 Amikor a pogányok és a zsidók vezetőikkel együtt összefogtak, hogy bántalmazzák és megkövezzék őket, 6 ők ezt megtudva elmenekültek Likaónia városaiba, Lisztrába, Derbébe és a környékre, 7 és ott hirdették az evangéliumot.

Ikóniumban folytatódik a missziói út. Itt „...igen sokan lettek hívőkké" (1). A bátor kiállás, a hit, az Úrtól vett jelek és csodák mind bizonyságok a kegyelem igéi mellett. A Küldő és a küldöttek együtt munkálkodtak az apostoli időkben. Ha a „nagy aratás" ideje elérkezik, az apostoli idők jelei újra láthatókká lesznek. Készüljünk erre! Mi is teljünk meg hittel, kegyelemmel, a Szentlélek erejével, mentő szeretettel. Körülöttünk még sok az elveszett ember.

RÉ 3 MRÉ 3